DezPack Nedir? (16 Günlük Öğün Yerini Alan Beslenme ve Diyet Ürünü)
DEZ Pack Diyet Seti Başlangıç ve Devam ürünlerinden oluşan 16 gün kullanım için hazırlanmış toplam günlük diyetin yerini alan üründür. Başlangıç ürünü 2 gün, devam ürünü ise 14 gün kullanılmaktadır. Ürünlerini yağsız süt veya yoğurt ile tüketebilirsiniz.
Programın asıl hedefi vücuttaki kas oranına zarar vermeden ideal görünümünüze kavuşmanıza yardımcı olmaktadır.
Ayrıca yeme ve içme tarzınızı düzenlemenizi ve verdiğiniz kiloyu tekrar almamanızı hedefliyoruz.
DezPack İçeriği?
Protein, Karbonhidrat, Katı Yağ, Doymuş Yağ Asitleri, Doymamış Yağ Asitleri, Çoklu Doymamış Yağ Asitleri, Diyet Lifleri, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Çinko, Bakır, İyodin, Manganez, Selenyum, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, Vitamin C, Vitamin B1, Vitamin B2, Niyasin, Vitamin B6, Folik Asit, Pantotenik Asit, Vitamin B12, Biyotin, Ekmek birimleri.
* Her 100 gr için ürünün kalorisi: 498 kJ (119 kkal)
Protein: Protein bütün hücrelerin yapı taşıdır. Çocukların da yetişkinlerin de belirli oranda proteine ihtiyacı vardır. Hücre içi ve hücre dışı sıvıların da dengede tutulmasını sağlar. Bir yetişkinin günde alması gereken protein miktarı kilo başına 1 gr’dır. Yani 90 kg olan bir bireyin günde 90 gr protein alması gerekir. Diyet yaparken, vücudumuzun ihtiyacı olan başlıca yapı taşlarından birisidir.
Karbonhidrat: Vücudumuz aldığımız besinlerden enerji üretir. Fakat vücudumuzun başlıca enerji kaynağı karbonhidratlardır. Bununla birlikte fazla karbonhidrat kilo alımına sebep olur. 1 gr karbonhidrat 4 kalori enerji kazandırır. Diyet uygularken de vücudumuzun belirli oranda enerjiye ihtiyacı vardır.
Niyasin: Vücudun karbonhidratı kullanmasına yardımcı olur. Cilt sağlığı için gereklidir. Sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder. Hazmı kolaylaştırır, metabolizmayı hareketlendirir. Kolesterolü düzenlemesi açısından son derece faydalı vitaminlerden biri olan Niasin, kalp hastalıklarını önler.
Katı Yağ: Katı yağlar beslenmede büyük yer tutan, besin değeri yüksek yağlardır. Diğer yağ gruplarına oranla daha tok tutar.
Yağ Asitleri: Yağ asitleri günlük hayatta olduğu gibi diyet yaparken de vücudumuzun en büyük ihtiyaçlarından birisidir. Yağ asidinin bir çift hidrojen atomundan fazlası eksik ise, yağ asidi çoklu doymamış yağ asidi olarak adlandırılır. Çoğu bitki yağlarında yüksek miktarlarda bulunmaktadır. Çoğunun kan kolesterolü seviyesinde herhangi bir etkisi olmamakla birlikte diyette doymuş yağ asitleri ile yer değiştirirse faydalıdır. Bununla beraber balık yağında çoklu doymamış yağ asidi olarak adlandırılırlar. Bu yağ asitleri kolesterolü düşürmeye yardımcı olurlar ve bu nedenle faydalıdırlar.
Biyotin: Yağ asitlerinin yapımına yardım eder, sonra bunları karbonhid¬ratlarla birlikte yakarak enerji sağlar.
Diyet Lifleri: Lif karbonhidrat içeren yiyeceklerde, sebze ve meyvelerde bulunmaktadır. Bunlar suda çözünülebilen liflerdir. Suda çözünmeyen lifler olan arpa, buğday, kepek ve kepekli prinçte bulunan lifler diyet yaparken çok daha önemlidir. Bu tür lifler suda çözünmediği için şişer ve tokluk hissi verir. Ayrıca bağırsakları temizleyerek sindirimi de kolaylaştırırlar.
Sodyum: Vücudun asit-baz dengesini ayarlamakta yardımcıdır. Aynı zamanda vücutta su tutulmasını sağlar. Sodyum vücuttan terleme ve idrar yoluyla atılmaktadır.
Potasyum: Kasların faaliyetlerinde önemli bir yer tutar. Potasyum aynı zamanda, hücreler içindeki ozmotik basıncın korunmasına katkıda bulunarak hücre içindeki sıvının dışa kaçmasının önlenmesini sağlamaktadır.
Kalsiyum: 70 kg’lık bir vücudun 1.2 kg’ı kalsiyumdur. Bu raka¬mın % 99′undan fazlasını kemikler ve dişler oluş¬turur. Kalsiyumun kemiklerin yapısında yer alma¬sı kadar bazı hücresel etkinliklerdeki rolü de ya¬şam açısından önemlidir. Sinir ve kas fonksiyon¬ları, hormonal etki mekanizması, kanın pıhtılaş-ması hücresel hareketlilik ve benzeri birçok önemli olayda kalsiyumun hayati görevleri vardır.
Folik Asit: Folik Asit; alyuvarların oluşumundaki temel bileşendir ve enerji üretiminde önemlidir. Onu uygun hücre bölünmesi ve kopyalanmasında temel öğe yapan DNA ve RNA sentezlerinde bir koenzimdir.
Selenyum: Sağlıklı bir hayat için gerekli bir mineraldir. Antioksidan özellikleri vardır. Protein ve DNA sentezine katkıda bulunur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, karaciğer ve troit bezinin daha iyi çalışmasını sağladığını, iyi kolesterolü arttırdığını gösteren bulgular vardır.
Magnezyum: Vücutta protein sentezlenmesinde, sindirimde ve besinlerden enerji üretilmesinde görev alan önemli bir mineraldir.
Fostor: Proteinlerin sentezlenmesi, enzimler ve hücrede enerji üretimi ile ilgili kimyasal olaylara katılır.
Pantotenik Asit: Vücutta depolanamayan ve suda eriyen bir vitamindir. Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması için gereklidir.
Vitamin B12: Doğru sindirim, besinlerin alınması, protein sentezi, karbonhidrat ve yağ metabolizması için gereklidir.
Vitamin B6: Beyin fonksiyonları, protein sindirimi ve hormonların üretimi için gereklidir. Cinsel hormonları dengeler. Depresyon ve alerjik reaksiyonlara karşı etkilidir.
B2 Vitamini: Karbonhidrat, protein ve yağların enerjiye dönüştürülmesinde yardımcıdır ve antioksidan etkisine sahiptir.
B1 Vitamini: Karbonhidrat metabolizmasında rol oynar. Karbonhidratları parçalayarak vücuda enerji temin eden glikoza dönüşmesini sağlar.
C Vitamini: Bu vitaminin başlıca görevi bağlarını tutan ana protein maddesi olan kolajeni üretmek ve bağışıklık sistemi, sinir sistemi, hormonlar ve besinlerin emilimi fonksiyonlarına destek olmaktır.
K Vitamini: Kanın pıhtılaşmasında görev alan vitamin olarak öne çıkar ve en önemli görevi de budur, yani kanın pıhtılaşmasını sağlamasıdır.
D Vitamini: Kalsiyum ve fosforun sindirim yollarında kullanımı ve emilimi için gereklidir.
E Vitamini: Yağda çözünen önemli bir antioksidandır ve özellikle hücre zarları ve lipoproteinlerde önemli antioksidan işlevler görmektedir.
A Vitamini: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek cilt sorunlarını engeller. Ayrıca sindirim sisteminde oluşan ülserleri tedavi eder.
DEZ PACK Devam İçeceği içeriği: Protein, Karbonhidrat, Katı Yağ, Doymuş Yağ Asitleri, Doymamış Yağ Asitleri, Çoklu Doymamış Yağ Asitleri, Diyet Lifleri, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Çinko, Bakır, İyodin, Manganez, Selenyum, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, Vitamin C, Vitamin B1, Vitamin B2, Niyasin, Vitamin B6, Folik Asit, Pantotenik Asit, Vitamin B12, Biyotin, Ekmek birimleri.
Her 100 gr için ürünün kalorisi: 290 kJ (69 kkal)
Programın Hedefi Nedir?
Programın asıl hedefi vücuttaki kas oranına zarar vermeden ideal görünümünüze kavuşmanıza yardımcı olmaktadır.
Ayrıca yeme ve içme tarzınızı düzenlemenizi ve verdiğiniz kiloyu tekrar almamanızı hedefliyoruz.
DezPack Kullanımı?
KİLO KONTROL PROGRAMI
Kilo kontrol programına BAŞLANGIÇ ürünü ile başlayacaksınız.
BAŞLANGIÇ ÜRÜNÜNÜN KULLANIMI VE SÜRESİ:
İlk İki Gün
200 ml. (mililitre) az yağlı (%1.5) süt ile 4 ölçüm kaşığı BAŞLANGIÇ ürünü günde 3 saat ara ile 5 defa alınacak. Bu ürün iki gün kullanılacaktır. Ayrıca bu süre içerisinde günlük 2-3 litre su içilmesi sağlıklı bir diyet için çok önemlidir.
Diyetin başarısı için ilk iki gün çok önemlidir.
ÜÇÜNCÜ GÜN
Üçüncü gün sabah 11'e kadar sabah kahvaltısı yapılacak. Kahvaltıda 2-3 dilim çavdar ekmeği, peynir (bir dilim), reçel veya bal (bir dilim ekmek ile birlikte), haşlanmış yumurta, 5 - 7 adet zeytin, sebzelerden havuç, marul, biber, domates ve salatalık yenilebilir.
Kahvaltıdan 5 saat sonra 2 nci kutuya öğle yemeği yerine başlanacaktır. Örneğin sabah saat 10.00 'da kahvaltı yaptığınızda saat 15:00'de 2 ncikutuyu öğle yemeği olarak alacaksınız.
Tekrar 5 saat sonra yani saat 20:00'de akşam yemeği yerine yine 2 nci kutuyu alacaksınız. 2 nci kutu (büyük kutu) 300ml. (mililitre) az yağlı süt (%1.5) veya yoğurt ile, iki ölçüm kaşığı DEZ PACK öğle yemeği ve akşam yemeği yerine alınacaktır. Başlangıçta büyük kutu 5 saat aralar ile 2 kez alınacaktır. Kendinizi çok aç hissederseniz domates, yeşillik, biber veya salatalık yiyebilirsiniz.
Arada rejimi bozacak yiyeceklerden özellikle sucuk, salam, çikolata, kızartmalar ve meyve ( meyvede şeker olduğu için diyet süresince meyve yememeye dikkat edilmelidir ) yağlı yiyeceklerden uzak durun. Diyetin başarılı olması size bağlıdır.
DİYETİN SONA ERMESİ
Hedeflenen kiloya 3 kilo kalıncaya kadar sadece sabahları kahvaltı yapılacak ve iki öğün DEZ PACK kullanılacaktır. Amaçlanan kiloya 3 kilo kaldıktan sonra yine en geç sabah 11'e kadar kahvaltı yapılacak. Bunun ardından 5 saat sonra normal öğle yemeği yenilecek ve akşamları sadece DEZ PACK alınacaktır.
Örneğin: 70 kilo olup 15 kilo vermek isteyen bir kişi, 12 kilo verinceye kadar, sadece kahvaltı yapacak, öğle ve akşam sadece DEZ PACK alacaktır. 12 kilo verip 58 kiloya düştükten sonra verilen kiloların yeniden alınmaması için kahvaltıdan 5 saat sonra ürün yerine öğle yemeği yenilecek DEZ PACK sadece akşam alınacaktır.
Bu uygulama istenilen kiloya varılıncaya kadar devam edecektir.
İstenilen kiloya erişince diyet ürünü kesilecektir. Diyet ürünü ile VERİLEN KİLOLARIN YENİDEN ALINMAMASI İÇİN düzenli yemek yeme alışkanlığının korunması gerekmektedir.
Özelikle sabah kahvaltılarına önem verilmesi gerekir.
Diyet süresince günde 2-3 litre su içilmelidir. Bunun yanı sıra çay, kahve, içilebilir ( meyve suyu da içilmez ). Şeker ve tansiyon hastaları doktor kontrolünde kullanabilir.
Sağlıklı ideal bir kiloya ulaşmanızı temenni eder, başarılar dileriz.
Genel Tavsiyeler
YAĞLAR
( Sıvıyağ, katıyağ, şeker, çikolata, pasta vs. ) Bunlar sadece tatverebileceği kadar alınır.
1. Örnek: Bir dilim ekmeğin üstüne ince yağ sürmek.
2. Örnek: 100 gramlık çikolatanın bir sırasını yemek (20 gram ).
PROTEİNLER: Bunlar gizli yağ olan ürünlerdir, orta şekilde yenilir. ( Peynir, balık, sosis, et vs. )
Örnek: İnce bir dilim ekmeğe ince bir dilim peynir.
KARBONHİDRATLAR: Bunlar bol bol yenilebilecek gıdalardır. ( Meyve, sebze, tahıl ürünler vs. )
DİYETE UYGUN KAHVALTI NASIL YAPILIR?
Karbonhidratlar bölümünden en az iki üç dilim siyah ince ekmek / çavdar ekmeği, istenilirse ekmeğin üzerine az yağ veya krem peynir sürülebilir. Veya dilim peynir, haşlanmış yumurta ve en önemlisi bol bol sebze ( domates, salatalık, biber, havuç, yeşillik vs... ) alınabilir.
DÜZENLİ YEMEK
Düzenli yemek, sağlıklı beslenmek kadar önemlidir.
* Klasik yemek periyotlarına ( kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ) uymaya çalışınız.
Bu vücudunuz için en sağlıklı metotdur.
* Kahvaltınızı en geç saat 11:00'e kadar yapınız. Çünkü bu süre vücudunuzdaki metabolizma değişikliğinin etkili olduğu zaman dilimidir.
* Günde en az 2 - 3 dilim çavdar - buğday karışımı tahıllı ekmek yiyiniz.
* Tereyağını mümkün olduğu kadar az ve ince bir şekilde ekmeğinize sürünüz. Mümkünse tereyağı yerine az yağlı taze peynir veya az yağlı krem peynir kullanınız.
* Az yağlı peynir, az yağlı sucuk ve salamları tercih ediniz. Bir dilim ekmeği, bir dilim peynir veya bir dilim salam / sucuk olarak tüketiniz.
UYARI: Mümkün olduğu kadar beyaz peynir ve çok yağlı peynirleri ekmeğinizle parça halinde yememeye itina gösteriniz. Peynirleri ince dilimler halinde doğrayıp ekmeğinizin üzerine koyup tüketiniz.
* Yemeklerle sürekli olarak sebze bulundurmaya itina gösteriniz. Yemeğinizin yanında marul, havuç, biber, salatalık, domates gibi sebzeleri bulundurmanın sağlığa yararlı olduğunu asla unutmayınız.
* Yemeklerinizin yanında az yağlı yoğurt tercih ediniz.
* Meyveleri mümkün olduğu kadar öğünler ile birlikte alınız, ara öğün yerine almayınız.
* Öğle yemeğini kahvaltıdan yaklaşık 5 saat sonra yemeğe çalışınız. Bu yemek periyodunu sürekli sabit tutmaya gayret gösteriniz.
* Öğle yemeğinde de mümkün olduğu kadar az yağlı yiyecekleri ve gıda maddelerini tüketmeye dikkat ediniz.
* Yemeğin ana bölümünü patates, pirinç, makarna, baklagiller, ekmek gibi doyurucu malzemelerden meydana gelmesine itina gösteriniz.
* Öğle yemeğinde tabağınızın en küçük yerine et, balık ve yumurta almalıdır. Öğün başına uzmanların tavsiye ettiği et ve balık porsiyonunun ağırlığı 250 - 300 gram arasındadır. Buna dikkat edilmesi, sağlık açısından önemlidir.
ÖNEMLİ
Az yağlı et ve balık cinslerini tercih ediniz ( tavuk ve kanatlı hayvan etlerinde, etlerin derisini yemeyiniz, böylece yağ oranını azaltmış olursunuz ).
* Sofranızda mümkün olduğu kadar fazla deniz balığı bulundurmaya çalışınız. Çünkü bu tip balıklar vücut için sağlıklı yağları içermektedir. Omega3 olarak nitelendirilen bu yağların oranizma üzerindeki çok olumlu etkileri bulunduğu unutulmamalıdır.
Akşam yemeğini öğle yemeğinden yaklaşık beş saat sonra yemeye çalışınız. Bu yemek vaktini sürekli sabit tutmaya gayret gösteriniz.
* Akşam öğünlerinde ağır ve fazla yemeyiniz.
* Çavdar buğday karışımı ekmek, sebze, salata, meyve, az yağlı peynir, az yağlı sucuk / salam ve az yağlı yoğurt gibi hoşunuza giden yemekleri tercih ediniz.
* Son yemek öğününün, yatağa girmeden 2 - 3 saat önce alınmış olmasına dikkat ediniz.
Önemli: Susuzluğunuzu gidermek için çok su, az şekerli çay veya meyve suları karışımı maden suyu ( soda ) içiniz. Günlük içecek miktarının ortalama 2 - 3 litre olmasına itina gösteriniz.
Şu konulara özel olarak dikkat ediniz:
1) Yemekten önce bir bardak su içiniz.
2) Bir öğün yemeği, 15 dakikadan az bir süre içinde bitirmeyiniz.
3) Yeme miktarında aşırıya kaçmayınız.
4) Az yağlı yiyecekleri almaya dikkat ediniz.
5) Her öğle ve akşam yemeğinde mutlaka salata bulundurmaya çalışınız.
Hareket ve Yürüyüş
1) Günlük hayatımda daha fazla hareket etmeyi nasıl sağlayabilirim?
Yapacağınız her bir dakikalık hareket çok önem taşımaktadır. Bu nedenle daha hareketli bir hayat tarzı için günlük yaşamınıza hareketlilik gerektiren işlerin adapte edilmesi gerekir. Örneğin bisiklet kullanınız veya otomobil kullanmak yerine gideceğiniz kısa mesafeli yere yürüyerek gidiniz.
Asansör yerine ( çalıştığınız işyerlerinde ve ikamet ettiğiniz apartmanlarda ) merdivenlerden çıkmayı tercih ediniz.
Düzenli olarak yürüyüşe çıkmayı kendinize adet edininiz ( Mesela öğle molasında yürüyüşe çıkabilirsiniz ). Çalışma ofisinizde mümkün olduğunca ayağa kalkınız ve dahili telefon kullanmak yerine meslektaşınıza ( veya iş arkadaşınıza ) ileteceğiniz mesajı bizzat görüşerek ulaştırınız.
2) Hareket etmek, gerçekten zayıflamakta etkili oluyor mu?
Hareket, sağlığın korunması için gıda almak kadar hayati bir önem taşır. Zayıflama programına paralel olarak spor yapmak, ideal bir refakatçi programı teşkil eder. Vücudun ayda bir kilo yağı kalıcı ve etkin bir şekilde eritebilmesi için, her gün ortalama 60 ile 90 dakika arasında düzenli olarak dayanıklılık çalışmalarının yapılması gerekir. Bu nedenle, zayıflama konusunda alınan gıdaların miktarına ve çeşidine gösterilen dikkat kadar, spor yapılmaya da özen gösterilmelidir. Hareketlilik, zayıflamayı destekleyen ve hızlandıran bir unsurdur. Hareketlilik, vücudun kaslı yapısının korumasına katkıda bulunur.
3) Bir kişi, ne kadar spor yapmalı?
İdeal spor, haftada üç kez ve her seferinde 30 - 45 dakika arasında yapılan spordur. Hiç şüphesiz, herşeyin başlangıcı zordur. Bu nedenle, başlangıçta spor yapmak için arkadaşlarınızla, yakınlarınızla ve dostlarınızla bir araya gelmeye çalışınız. Böylece spor yapmanız için dışarıdan motivasyon desteği sağlamış olursunuz. Spor faaliyetlerinizi, günlük çalışma programınının içine dahil edin.
4) Yürüyüşlerim için özel eşyalara / donanımlara ihtiyacım var mı?
İyi bir yürüyüş ayakkabısı oldukça önemlidir. Yürüyüş için yapılan sporun niteliğine uygun ve sizin rahat edebileceğiniz bir ayakkabı tavsiye edilir. Yürüyüş ayakkabısının küçük olmamasına dikkat ediniz. Böylece hem ayağın ayakkabı içinde rahat hareket etmesi sağlanır hem de yürüyüş esnasında ayakların yaralanıp yürüyüş yapması engellenemez. Yürüyüş yaparken giyilecek elbiselerin cinsi ve özellikleri de önemlidir. Mümkün olduğu kadar vücudunuzu serin tutacak ve sıcaktan koruyacak hafif bir elbise giymeye çalışınız.
5) Yürüyüş esnasında da ısınma hareketlerinin yapılması gerekli mi?
Evet. Isınma ve esneme hareketleri mutlaka yapılmalıdır. Yürüyüş programlarının öncesi ve sonrasında esneme çalışmaları ile vücut kasları, üzerlerine gelecek yüke hazırlanmış olurlar. Yürüyüş ile kısalmaya meyil eden kasların yeniden günlük hareketlere yönelmesi sağlanmaktadır.
SIKÇA SORULAN SORULAR
1) Davetlerde ve ziyaretlerde neler yapmalı, nasıl davranmalıyım?
Öğle saatlerindeki davetlerde herhangi bir problem söz konusu değildir. Bu davetlerde, beslenme programınıza uygun yiyecekleri seçiniz ve porsiyonların fazla büyük olmamasına dikkat ediniz. Dikkat edeceğiniz başka bir konu da, salatalarda ve yemeklerde kullanılan sosların miktarıdır. Bu sosların aşırı yağlı olduğu ve beslenme programınızı olumsuz olarak etkileyebileceğini unutmayınız.
Akşam davetlerinde, mümkün olduğu kadar karbonhidrat oranı az olan yiyecekler yemeye çalışınız. Makarna, patates, veya pirinç gibi gıdaların akşamları vücuttaki insülin düzeyini yükselttiği ve vücudun yağ yakma işlevini yavaşlattığını unutmamalısınız.
Akşamları yenilebilecek en uygun yiyecekler arasında, salata çeşitlerinin yanı sıra kanatlı hayvan etleri, balık, deniz ürünleri ve sebze çeşitleri tercih edilmelidir. Ekmekten tamamen vazgeçmek yerine çavdar ekmeğini tercih ediniz.
Akşam davetlerinde de yağ tuzaklarına ve aşırı yağ içeren soslara karşı dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatırız.
2) Yemek zamanlarında tasarrufa gidebilir miyiz?
Akşam yemeğine davet edildiğinizde, öğle yemeğinden vazgeçip iştahınızı akşam yemeğine bırakmak mı istiyorsunuz? Yemek öğünlerinin " biriktirilemeyeceğini" özellikle bilmenizde yarar var. Vücudunuzun yağ yakma ritminin dengesini bozmayınız. Öğle yemeğini yemediğiniz zaman, vücudunuz açlık hislerinizi harekete geçirecek ve enerji yakma işlemlerini durduracaktır. Ne var ki açlık hissinizin önüne geçmeniz mümkün olmayacaktır. Sadece akşam yemeği yerseniz, bütün gün aç kalmanıza rağmen vücudunuz hemen yağ depolamaya başlayacaktır.
Vücudunuzdaki kas sisteminin zayıflaması, verimliliğinizi ve ana yağ yakma miktarını azaltır. Bu sebepten öğle saatlerinde düzenli olarak iyi çeşitlendirilmiş bir öğün yemek yemeyi ihmal etmeyiniz. Böylece akşamları açlık hislerinizi kontrol altında tutabilir ve vücudunuzun sizi "baştan çıkarma" uğraşlarına karşı daha iyi savunma imkanı bulabilirsiniz.
3) Tatilde neler yapabilirim?
Boş vakitlerinizde mümkün olduğu kadar fazla hareket etmeye çalışınız. Tatil esnasında kaldığınız otellerde yarım pansiyonluk tarifleri tercih ediniz ve kahvaltınızı mümkün olduğu kadar yeterli, ama geç saatlerde yapınız. Böylece geç yapılmış bir kahvaltı, öğle yemeğinizin yerini almış olur. Akşam büfesinden, salata çeşitlerini, sebze ve yağsız et çeşitlerini tercih ediniz. Her zaman olduğu gibi, akşamları karbonhidratı az olan yiyecekleri almaya öncelir veriniz.
4) Ne kadar sık meyve yiyebilirim?
Meyvelerin ana maddesi su, posa ve şekerdir. Meyvelerin sadece meyve şekeri
( fluktose ) içermediği, aynı zamanda normal ev şekeri olarak bildiğimiz şeker ihtiva ettiğini de bilmeniz gerekir. Bu şeker çeşidinin, vücudun insülin düzeyini yüksettiğini unutmayınız. Diyet süresince mümkün olduğu kadar az meyve yenmelidir. Özellikle yemek aralarında ve akşam vakitlerinde meyve yenmemelidir. Meyve yemek istediğiniz zaman özellikle öğün yemekleri zamanında tüketin. Aynı uygulama, meyve suları için de geçerlidir. Bu sular, şekersiz olarak nitelendirildikleri hallerde bile, doğal yapıları itibarıyla çok miktarda şeker içerdikleri unutulmamalıdır. Özellikle uygun olmayan meyveler şunlardır: Üzüm, ananas, mandalina ve muz. Sınırlı olarak izin verilen meyve çeşitleri: Armut, elma ( elma suyu değil ), ahududu çilek ve kivi
5) Yolda iken neyi, ne zaman yemeliyim?
Vücudunuzun alışkın olduğu ritmi bozmamaya dikkat ediniz. Öğle saatlerinde, ana yemek öğününü almayı ihmal etmeyiniz. Yolda olduğunuz zaman, içine peynir benzeri katık konmuş çavdarlı ekmekleri tercih ediniz. Tereyağı olmamasına dikkat ediniz. Mümkünse, pirinç ihtiva eden bir yemeği tercih ediniz, domates soslu makarnalar ( sosun yağlı olmamasına dikkat edilmelidir ), vejeteryan ağırlıklı yemekler, veya doğu ülkelerinin mutfaklarından gelen lezzetleri tercih edebilirsiniz. Bunların yanında haşlanmış patates tüketimi de mümkündür. Haşlanmış patateslerin üzerine az yağlı krem peynir koyabilirsiniz.
DezPack Dietto ile Sende Zayıfla.